MAYA
DT (Luiza)cyt." Mała trafiła do mnie 09.03.2012 w urodziny mojego starszego synka i imieniny Katie w związku z tym taką date wybrałam jej na urodzinki.
Maya ma aktualnie 2 latka, jest drobną tchórzyczką, nie ma szczepień, jest nie sterylizowana - ma ruję, no i ma świerzba .
Jest małą glizdą, przy przejęciu miała 750gr teraz już 800gr i apetyt jej dopisuje. Od razu zapodałam jej surowiznę i dobrze jej służy, wcześniej jadała suche i mokre dla kotów bo z kotem mieszkała - podobno się dogadywali. Suchego Orjena dowiozła mi Katie dla niej ale mała wybiera surowiznę co mnie bardzo cieszy. Zjada więcej od mojej Bounty więc pewnie szybko nadgoni z wagą.
Jest skoczna, rozgugana, śmiała, wesoła, pocieszna, wszędobylska, ciekawa i nawet do zdjęć nie mogła chwili usiedzieć w spokoju. Naprawdę bardzo Ją polubiałam także z tego względu że na razie tylko mnie nie gryzie hihihihi. Jak wypuszczam ją z klatki drepta za mną wszędzie.
Cóż .... mnie nie gryzie raczej podgryza i to bardziej do sprawdzenia czy aby na pewno ma mnie nie podgryzać, ale Katie poświadczy że mała potrafi dziabnąć, jest hymm.... dominująca Mamy nadzieje że po sterylce trochę się jej odmieni. O czym napewno poinformuję.
Będzie sterylka bo mała w tamtym roku dostała zastrzyk na wyciszenie i nie będziemy ryzykolali ropomaciczem. Teraz też czekamy na wyciszenie i będzie zabieg.
Mała szuka nowego domu bo Jej państwo wracają do domu po 22giej z pracy, wtedy zazwyczaj nie mogła biegać po domku bo małżonka swojej pani zdominowała. W dodatku wyjeżdźają w czwartek na jakiś czas i małą nikt z rodziny nie chciał się zająć. "
Zdjęcia wstawi nasz nowy osobisty Bydgoski fotograf czyli Katie
https://picasaweb.google.com/1018760481 ... 59/MAYA_DTAdopcja pod patronatem SPF, obowiązuje umowa adopcyjna.
Nowy dom wybierany jest w oparciu o wiedzę i doświadczenie prowadzącego adopcję. Czas trwania procesu adopcyjnego zależy m. in. od charakteru i stanu zdrowia fretki, liczby chętnych i ich miejsca zamieszkania. Prowadzący adopcję informuje o wyborze domu stałego po uzyskaniu wszystkich niezbędnych informacji i zakończeniu weryfikacji. Nie decyduje kolejność zgłoszeń."
Kontakt w sprawie adopcji:
mail:
adopcje.bydgoszcz@o2.pl